Ik ben in 1946 geboren in Soesterberg en rond mijn vierde jaar naar Loosduinen bij Den Haag verhuisd. Na de middelbare school heb ik de opleiding voor leraar tekenen MO A en B gedaan aan de Kon. Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. In de 60er jaren was dat nog een vrij 19e-eeuwse klassieke tekenopleiding.
Aan didactiek werd nauwelijks aandacht besteed. Lesgeven moest je jezelf maar leren.
Mijn onderwijsleven begon in de roerige provotijd in 1966 op een middelbare school, Het Waterlant-college, in Amsterdam-Noord.
Uit die tijd zijn me vooral de tekeningen van Volendamse kinderen bijgebleven. Ze hadden een eigen herkenbare stijl. Origineel qua vormgeving, enigszins te vergelijken met naïeve kunst en zondagsschilders. In die jaren werd ik me bewust van het feit dat ik vooral een voorliefde had voor naïeve, primitieve en decoratieve kunst, zoals middeleeuwse boekillustraties met zijn rijk versierde randen.
Deze voorkeur is als een rode draad door mijn leven blijven lopen. Op de kunstacademie werd daar nauwelijks aandacht aan besteed; er werd eerder met dedain op neergekeken.